Het juiste adres voor uw vloerverwarming

Home-Heating

Geniet van infrarood verwarming

Infrarood verwarming staat bekend om de lekkere warmte die het afgeeft. Toch zien we het nu nog vooral in kantoren, fabrieken en als terrasverwarming. De laatste jaren wordt het steeds vaker in woningen toegepast. Als lokale bijverwarming én om laminaat te verwarmen.

Wat is infrarood verwarming?

Naast vloerverwarming en de verwarming met radiatoren zijn er andere manieren om een woning of ruimte te verwarmen. Bijvoorbeeld met infrarood verwarming: een verwarming die werkt op elektriciteit en via infraroodstraling de omgeving of vloer verwarmt. Het staat bekend om de prettige warmte die het afgeeft, die u kunt vergelijken met de zon. Infrarood verwarming is geschikt voor vrijwel elke woon- of werkruimte en kan ook onzichtbaar verwerkt worden achter een wand, vloer of plafond.

Infrarood verwarming: panelen en laminaatverwarming

Home Heating biedt infrarood verwarming in twee varianten aan: als panelen voor lokale bijverwarming en als verwarming voor laminaat, plafond en wand.

  • Panelen

Infraroodpanelen zijn uitermate geschikt om een bepaalde plek in een ruimte te verwarmen, zoals een werkplek of zithoek zonder de hele ruimte te verwarmen. Dit komt doordat de panelen stralingswarmte afgeven; ze stralen infraroodwarmte af naar objecten rondom het paneel die op hun beurt weer warmte uitstralen, maar verwarmen niet de hele ruimte. Met panelen kunt u heel lokaal van een prettige warmte genieten en daarmee energie besparen. Vaak worden infraroodpanelen als bijverwarming ingezet. In heel goed geïsoleerd huizen kunnen de infraroodpanelen eventueel als hoofdverwarming dienen.

  • Verwarmingsfolie

Er wordt vaak gezegd dat er geen vloerverwarming voor laminaat is. Niets is minder waar. Speciaal voor laminaat en parket is er infrarood vloerverwarming. Onder het laminaat of parket wordt een dun verwarmingsfolie aangelegd. Met de thermostaat brengt u het folie op temperatuur. Het laminaat of parket neemt de warmte op en geeft een aangename warmte af naar de rest van de ruimte. Met dit systeem geniet u ook met een laminaatvloer of houten vloer van vloerverwarming. De verwarmingsfolie kan ook als wand- of plafondverwarming worden aangebracht. Ideaal als elektrisch verwarmen de voorkeur heeft.

Wilt u ook infrarood verwarming?

Wilt u uw werkplek, badkamer of terras verwarmen? Of in de winter met blote voeten over verwarmd laminaat kunnen lopen? U kunt infrarood verwarming relatief makkelijk zelf installeren. Bij Home Heating kunt u terecht voor de juiste producten. Wilt u het werk liever laten doen? Ook dat doet Home Heating graag. Wij horen graag wat uw wensen zijn en denken met u mee over een passende oplossing.