Het juiste adres voor uw vloerverwarming

Home-Heating

Van standaard tot slimme thermostaat

Een thermostaat is onmisbaar in uw huis of op kantoor. U regelt hiermee dat de ruimte op een constante temperatuur blijft. Een constante temperatuur kost minder energie dan alsmaar opstoken, zeker bij vloerverwarming. En dat scheelt in uw portemonnee. Door de thermostaat volledig naar wens in de stellen, bent u altijd zeker van een prettig klimaat in huis. Dankzij nieuwe technologieën, zoals de slimme thermostaat, wordt dit nog eenvoudiger. Home Heating heeft een breed assortiment standaard en slimme thermostaten om uw huis zo comfortabel mogelijk te maken.

Slimme thermostaat

Slimme thermostaten heet niet voor niets ‘slim’. Zo’n apparaatje zit boordevol vernuftige snufjes om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals de mogelijkheid om een WiFi-thermostaat via een app op uw smartphone, tablet of laptop te bedienen, waar u ook bent. Stel u rijdt terug van het zonnige Frankrijk naar een koud Nederland, dan kunt u met uw mobiele telefoon de verwarming thuis alvast hoger zetten. Duurt uw werkafspraak wat langer dan verwacht? Dan regelt u vanuit uw werk dat de thermostaat thuis wat later aanslaat. Er zijn zelfs slimme thermostaten die beweging registreren. Is er een tijdje geen beweging, dan zet het apparaat zelf de temperatuur lager. Sommige slimme thermostaten leren na verloop van tijd precies wanneer ze moeten in- of uitschakelen. Doordat een slimme thermostaat inzicht geeft in het energieverbruik, weet u precies hoe u kunt besparen op uw energiekosten.

Standaard thermostaat

Veel bestaande woningen zijn nog voorzien van een standaard thermostaat. Ook al hebben deze thermostaten niet zo veel innovatieve mogelijkheden als slimme thermostaten, ze zijn prima in staat om de temperatuur te regelen. Vaak gebeurt dit met een draaischijf of simpele klok. Meestal wordt een weekprogramma ingesteld dat zich keer op keer herhaalt. Als u een redelijk vast weekpatroon heeft, kunt u een standaard thermostaat hier goed op instellen.

Besparen met zoneregeling

Wilt u energie besparen en alleen ruimtes verwarmen die in gebruik zijn? Informeer dan bij ons naar zoneregeling, ook wel bekend als etageregeling. Met zoneregeling bepaalt u welke ruimtes u verwarmt en wanneer. Bijvoorbeeld de keuken, kamer en de werkkamer op de bovenverdieping. Of alleen de praktijkruimte aan huis en niet de woning zelf. U hoeft dus niet langer het hele huis op altijd op dezelfde temperatuur te verwarmen. Vergelijk het met de verlichting van uw huis; u verlicht toch ook alleen de ruimtes waar u bent? Met zoneregeling gaat u efficiënt om met energie. U vermindert de energiekosten en maakt u uw huis bovendien een stuk comfortabeler.

Ook efficiënter omgaan met energie?

Een thermostaat is een belangrijk onderdeel in uw huis. Het is verstandig om met een expert te overleggen welke variant het beste bij uw huis en uw wensen past. Bij Home Heating kunt u terecht voor een deskundig advies, een breed assortiment draadloze en bedrade thermostaten en natuurlijk de installatie. Wilt u meer weten over zoneregeling? Neem ook dan gerust contact met ons op.