Het juiste adres voor uw vloerverwarming

Home-Heating

De kracht van vloerverwarming & vloerkoeling

De meeste mensen kennen vloerverwarming vooral van de lekkere warme voeten. Wat zij vaak niet weten is dat met dezelfde installatie de vloer ook gekoeld kan worden. Zo geniet u het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur. Voor veel mensen geldt dat als ze eenmaal gewend zijn aan vloerverwarming, ze nooit meer anders willen! Dat begrijpen we bij Home Heating als geen ander.

Comfortabel wonen

Het fijne aan vloerverwarming is dat een ruimte of woning overal heerlijk gelijkmatig verwarmd wordt. Elke plek voelt even prettig aan en ook in de winter loopt u fijn met blote voeten door uw huis. Doordat bij vloerverwarming geen lucht circuleert, dwarrelt er minder stof door de lucht. Ideaal voor mensen met allergieën. Bovendien is vloerverwarming een duurzame en slimme keuze. U verbruikt minder energie en bespaart daarmee op uw energierekening. Daar komt nog bij dat vloerverwarming onzichtbaar is. U hoeft bij de inrichting van uw huis dus geen rekening te houden met radiatoren en leidingwerk langs de muur!

Wat is vloerkoeling?

Vloerkoeling werkt volgens hetzelfde principe als vloerverwarming. Bij vloerverwarming stroomt warm water door verwarmingsbuizen. De vloer wordt lekker verwarmd en de temperatuur in de woning stijgt. In de zomer kunt u uw woning juist verkoelen met hetzelfde systeem. In plaats van heet water, laat u water van zo’n 18⁰C door de buizen stromen. Het resultaat: een heerlijk koele vloer én prettige binnentemperatuur. Dat noemen we dus vloerkoeling.

De juiste vloerverwarming

Home Heating kan verschillende systemen vloerverwarming aanleggen. Want niet elke vloer, woning of gebouw is hetzelfde. Samen met u kijken we naar uw wensen en kiezen we een systeem dat geschikt is voor uw woning. U kunt kiezen uit zogeheten natbouwsystemen en droogbouwsystemen. We leggen u de verschillende soorten systemen graag uit.

Bij een natbouwsysteem circuleert warm water door vloerverwarmingsbuizen. Hierdoor wordt de vloer verwarmd. De warme lucht stijgt vervolgens vanaf de vloer op en verwarmt de ruimte gelijkmatig. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Vloerverwarming infrezen: de meest voorkomende vorm van vloerverwarming

Bij renovatieprojecten kiezen de meeste mensen voor vloerverwarming infrezen; met een speciale machine worden sleuven in de dekvloer aangebracht waar de vloerverwarmingsbuizen precies in passen. Vervolgens kan de nieuwe vloer worden aangebracht. Het voordeel van deze methode is dat de verwarming in de bestaande dekvloer komt te liggen, wat betekent dat de vloer niet wordt opgehoogd. Mocht het niet mogelijk zijn om in de dekvloer te frezen dan kunnen we ook in fermacell platen frezen. Bij Home Heating vinden we het belangrijk dat het frezen zeer nauwkeurig gebeurt. Juist door de sleuven zo gelijkmatig mogelijk te frezen, wordt de warmte uiteindelijk ook gelijkmatige verdeeld. Het resultaat: een vloer die overal lekker warm aanvoelt. Doordat onze machines voorzien zijn van een afzuiger blijft uw woning tijdens het vloerverwarming aanleggen nagenoeg vrij van stof. Dat is wel zo prettig.

  • Draadstaalnetten

    In sommige gevallen, vaak bij nieuwbouw woningen, is vloerverwarming op draadstaalnetten passender. Voor deze situaties is er vloerverwarming met gegalvaniseerde draadstaalnetten. Op de dragende vloer wordt een reflectiefolie aangebracht waarop de draadstaalnetten worden geplaatst. De vloerverwarmingsslang bevestigen we op deze draadstaalnetten. Vervolgens kan de dekvloer en de gewenste vloerbekleding worden aangebracht.

  • Droogbouw vloerverwarming: voor houten vloeren en renovaties

    Bij bepaalde toepassingen zullen wij u een droogbouwsysteem aanraden. Bijvoorbeeld als u een houten vloer wilt en de ondervloer weinig draagkracht heeft. Maar ook als u uw huis renoveert en er nauwelijks ruimte is om de vloer op te hogen. Bij droogbouw vloerverwarming wordt namelijk gewerkt met dunne en lichte drukvaste isolatiepanelen. Doordat dit scheelt in gewicht en hoogte, biedt dit in bepaalde situaties een uitkomst. Houd u er wel rekening mee dat de kosten voor dit systeem aanzienlijk hoger liggen. Het is mogelijk om droogbouw vloerverwarming zelf te leggen. Wij informeren u hier graag verder over.

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen is niet altijd een eenvoudige klus. Zowel het frezen als het leggen van draadstaalnetten en droogbouw moeten nauwkeurig gebeuren. De vloerverwarming moet immers onmiddellijk goed liggen alvorens de vloer wordt geplaatst, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Ook is het belangrijk dat de gebruikte materialen van goede kwaliteit zijn en voorzien zijn van de juiste keurmerken. Bij Home Heating werken wij met PE-RT verwarmingsbuizen met het KOMO-Keurmerk. Deze kwalitatieve buizen zijn opgebouwd uit vijf lagen en hebben een minimale levensduur van 50 jaar.

Vloerverwarming aansturen

Om een vloer te verwarmen is een warmtebron nodig. In de meeste gevallen is dat de cv-ketel. Maar er zijn ook duurzame warmtebronnen mogelijk, zoals warmtepompen, zonneboilers en stadsverwarming. De temperatuur regelt u met een standaard of slimme thermostaat. De thermostaat staat in verbinding met een verdeelsysteem. De verdeler meet de temperatuur van het water en zorgt dat deze goed blijft. Er zijn diverse verdelers. Ook is er keuze uit verschillende materialen, zoals staal, composiet en rvs. Welke verdeler voor u geschikt is, hangt af van het verwarmingssysteem en het gebruik ervan. Hier adviseren wij u graag over.

Vakmanschap

Bij Home Heating werken ervaren vloerverwarmingsspecialisten die de kneepjes van het vak kennen. Dagelijks leggen wij vloerverwarming aan in allerlei gebouwen; van huis tot kantoor, van groot tot klein en van nieuwbouw tot bestaande bouw. En in elk gebouw zorgt Home Heating ervoor dat de vloerverwarming nauwkeurig en gelijkmatig wordt aangelegd. Met uiterste precisie zorgen wij dat u gegarandeerd geniet van meer wooncomfort. Wist u dat de vloerverwarming vaak in slechts één dag gelegd wordt?

Vrijblijvend advies

Wilt u vloerverwarming laten aanleggen of koppelen aan stadsverwarming? Of wilt u een vrijblijvend advies of offerte? Wat uw wensen ook zijn, bij Home Heating bent u zeker van een deskundig advies en nauwkeurige aanleg. Meer weten? Wij staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact met ons op via 06-31992084 of info@home-heating.nl.